Visitors Online Stats

 • Users Online: 110
 • Visits Today: 2226
 • Visits Last Week: 14049
 • Visits Last 15 days: 41899
 • Visits Last Month: 87695
 • Total Visits: 1040261

Lemax

gold logo-1

Lemax© (spreek uit Léé-max) is opgericht in 1990 door de Chinese meneer Jack Lee, President van LIC Limited ( een Porcelain / Ceramic Hong Kong company ).

Sinds de oprichting in 1990, is Lemax één van de snelst groeiende leveranciers van verlichte dorpen. Hoewel de eerste collecties typische Victoriaanse gebouwen en accessoires voor een kerstdorp uitbeelden, hebben ze inmiddels ook uitgebreide collecties voor circus, zee, noordpool en Halloween toegevoegd. Van een bescheiden selectie schilderachtige verlicht dorpjes is de collectie uitgegroeid tot een wereld van huizen, figuurtjes en accessoires met meer dan 2000 items. Verzamelaars van over de hele wereld hebben plezier in het verzamelen en opzetten van hun eigen Lemax dorp. De selectie van vele huizen, landschap accessoires en figuurtjes bieden iets voor iedereen, van beginnende hobbyist tot serieuze ervaren verzamelaars. Lemax staat bekend om prachtige fijne details gecombineerd met betaalbare prijzen. Naast de kwaliteit is Lemax bij leveranciers ook bekend om hun betrouwbare leveringen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hong Kong. De tien (!) Lemax fabrieken bevinden zich in de provincie Quangdong waar meer dan 5.000 mensen met trots elk jaar ruim 1.000.000 huizen en 10.000.000 figuurtjes produceren. 80% van de omzet is Amerika, 9% Europa, 6% Canada, 2% austalie, en de rest is verdeeld over Azie en Zuid Amerika. Wat begon met huizen, groeide uit tot huizen met geluid en uiteindelijk huizen met geluiden en beweging. In de loop der jaren heeft de ouderwetse, ambachtelijke productie een update gehad met de hedendaagse animatietechnologie maar heeft Lemax nooit de unieke, met de hand geschilderde porseleinstukken opgeofferd die verzamelaars als de Lemax-standaard gewend zijn.

Lemax

Subcategories

 • Spooky Town (nieuw)


  Spooky town gebaseerd op Halloween. Met deze grote collectie geesten, zombies en spookhuizen maakt u een dorp vol angst en vreugde. Kinderen die, verkleed, bedelen om snoepjes langs de huizen terwijl de graven zich openen op het kerkhof. Piraten uit vervlogen tijden vechten opnieuw hun strijd met op de achtergrond rondolende mummies uit het oude egypte. Met de schedel vormige lantaarns en paars gekleurde spots maakt u een scene die u het lachen doet vergaan.

 • Caddington village

  caddingtonCaddington village, Stad uit het late 1890 ’s Victoriaanse tijdperk gevuld met elegantie alá Charles Dickens, Het favoriete thema van Lemax verzamelaars wereldwijd. koetsen, Kerstmis carolers en kinderen die spelen zijn enkelen van de items die een gevoel van vreugde en geluk toe voegen aan schilderachtige victoriaanse scènes. Prachtige kathedralen, leuke winkeltjes en schiterende huizen zijn onderdeel van deze populaire collectie. Dames in hoepelrokken en mannen in kostuum, maar ook de landlopers in hun oude gewaden.. Straatverkopers en hondenwagens.. Er zijn inmiddels meer dan 100 items in de Caddington village collectie al “retired” incl. het Bed and Breakfast, de brandweerkazerne van Powell Street en de Chadwell kapel. Maar gelukkig komen er elk jaar ook weer nieuwe bij. Van kleine romantische huisjes tot complete chocolade fabrieken.

 • Plymouth Village

  plymouthHet schilderachtige dorpje genaamd Plymouth Corners is een vissersdorpje in New England. De mensen zijn hier vriendelijk, genieten van hun ijsje van de Ice Cream Parlor op de kade of gebruiken samen met de kapitein een diner in de Rusty Pelican Restaurant. Samen met de vele nautisch geïnspireerd gebouwen is deze collectie, met zeer gedetailleerde schepen en vuurtorens uit de tweede helft van de 19e eeuw, de serie voor iedereen die van de zee en scheepvaart houd. Maak een gezellige kade rondom je haven. Laat de stoere zeelui door de steegjes zwalken en leg een klein romantisch strandje aan.. In Plymouth corners hoort het allemaal.

 • Harvest Crossing

  harvest

   

  Het prachtige herfst landschap omringt de landbouwbevolking van Harvest Crossing. De boeren oogsten hun land en de kinderen brengen prijswinnende varkens naar de markt. Deze collectie heeft een overvloed aan landelijke items. Tractoren, huifkarren en boerderij dieren. De gebouwen uit het Amerikaanse boeren leven vormen een comfortabele thuisbasis in het dorp waar iedereen een aardige buurman is

 • Vail Village

  vailde Vail village collectie vertegenwoordigt het leven in een moderne, trendy skigebied met Oostenrijkse/Canadese invloeden. Buitenleven in de frisse berglucht, met een actieve levensstijl te midden van natuurlijke pracht. Vele chalets, ondergesneeuwd in de bergen, winkels, hotels, kuuroorden en restaurants maken dit tot het meest winterse dorp. De figuurtjes bestaan uit gelukkig skiërs, sleeërs en kinderen. Er zijn natuurlijk beren, wolven en andere dieren uit het wild om toe te voegen aan uw dorp scène.

 • Santa's Wonderland

  logo_santas_wonderland-1Santa’s wonderland met de fantasierijke kijk op de Noordpool van de kerstman en zijn vrolijke elven. Deze Lemax collectie omvat vele leuke en humoristische stukken. Santa en zijn elfen zijn bezig met het maken van speelgoed terwijl de kinderen op Santa’s Swing spelen en zijn de vriendelijke de penguins marshmallows aan het toasten op een kampvuur. Deze kleurrijke serie speelt zich geheel af in een fantasie wereld en is vooral populair bij kinderen.

 • Carnival village

  Carnivalhet vrolijke Carnival! Een leuke verzameling van Kermis animatie die vooral vreugdevolle jeugdherinneringen zal oproepen waneer het orgel speelt om u uit te nodigen als Kermisbezoekers het carnival terrein te betreden. De carnaval-collectie bevat vele klassieke attracties zoals de Belmont Carousel, The Starburst en CrazyCars. Terwijl de kinderen de kinderboerderij bezoeken en genieten van het paardrijden kijken andere dorp bewoners naar de clowns en jongleurs op het feestterrein. De meeste items uit de carnival collectie zijn animated en hebben een eigen adapter voor hun stroom voorziening er zijn echter ook tafelstukken om uw kermis compleet te maken.

 • Sugar N Spice

  logo_sugar_n_spiceSuger N’ Spice zijn vrolijke huisjes gebaseerd op een Amerikaans koekje “gingerbread” en alle items hebben een uitstraling van snoepjes. Gebouwen gemaakt van koekjes, taarten en snoepgoed zien er goed genoeg uit om op te willen eten. De meeste van de figuurtjes zijn peperkoek mensjes, straten zijn ingelegd met zuurtjes en lantaarns zijn zuurstokken. De suger N’ Spice collectie werd niet meer gemaakt sinds 2007 en lijkt tien jaar later, in 2017 weer nieuw leven in geblazen te krijgen met een introductie op de ChristmasWorld beurs.

 • Juke Box Junction

  Jukebox_Junction_Logo_SquareJuke Box Junction neemt u mee terug naar de swingende jaren 60. Van de five and dime stores, Grote stoere auto’s en milkshakes tot de rock &roll vetkuif jongeren. Alle beeldjes en huizen zijn vrolijk, speels, en stralen van plezier. Zet een gouwe ouwe kerstplaat van Elvis op en swing er op los! Met deze items breng je dans en swing in je dorp. Natuurlijk kunt u dit kleine thema gewoon combineren met andere huisjes.. in de iets modernere stijl als het Charles Dickens tijdperk. Maar.. kerst is van alle tijden toch!

 • Algemene Producten

  Lemax heeft ook een grote lijn accessoires en tafelstukken, o.a. koetsen, boten en auto’s. Verder bestaat de collectie onder meer uit landschaps elementen, bomen, telefoonpalen en hekjes. Eigenlijk gewoon alles om uw Kerstdorp compleet naar uw wensen in te richten.

 • De Memory Makers

  Lemax inc. had in 1997 een nieuwe lijn van verzamelbare figuren en accessoires genaamd ‘Memory Makers ©’ geïntroduceerd. De Memory Makers Collection bevatten zeer gedetailleerde figuren, die elk een ‘moment in time’ vastleggen. Elke scène beschikt over een tot vier figuren, en waren ongeveer 12 tot 17 cm hoog. Voorgestelde retailprijzen varieerden van $ 6,99 tot $ 24,99. ( dollars )  De figuurtjes van de Memory Makers werden gegoten in handgesneden mallen. polyresin, dat vervolgens met de hand geschilderd werd. Dit proces en materiaal, samen met de grootte van de figuren, stelde de Lemax-artiesten in staat om scherpe details te creëren, van gezichtsfuncties tot jas knoppen. Naast de figuren bevatten de Lemax Memory Makers Collection accessoires zoals  bomen, parkbanken en bijvoorbeeld telefooncabines. Lemax heeft scènes gemaakt van verschillende tijdperken in alle vier seizoenen – winter, lente, zomer en herfst – zodat items uit de Memory Makers Collection op elk moment van het jaar konden worden weergegeven.

  Helaas is deze grotere ( bij de meeste onbekend gebleven ) serie nooit aangeslagen en bleef het beperkt tot 1997. In Nederland is deze serie enige tijd te koop geweest bij o.a. Tuincentrum Jongerius in Utrecht en Tuincentrum Osdorp, omdat de eigenaar een restpartij had opgekocht in Hongkong, onder de noemer “Buiten Lemax”. incl. een enkele “Grote” huisjes… Leuk voor op het balkon.

 • Figuren
 • Sinterklaas Vilage

No products available yet

Stay tuned! More products will be shown here as they are added.