Department 56

D56 logo

Het oudste merk porseleinen kersthuisjes.

Departement 56©, dorpen en accessoires ontstonden in Minneapolis USA in 1976, nadat de firma Bachman hoofd ontwerper en cadeau inkoper, Ed  Bazinet, het groene licht gaf om geschenk artikelen uit Europa te importeren.  Het duurde niet lang voor Bachman om te erkennen dat deze nieuwe import  divisie een eigen identiteit nodig had. Ed stelde de naam Departement 56 voor, want dat was al de interne naam die werd gebruikt voor boekhoudkundige doeleinden van afdeling 56, en hij vond de manier waarop het klonk wel pakkend. Ed was op een handelsreis met collega’s toen ze tijdens een etentje in een restaurant in het dorpje Stillwater (Minnesota) naar buiten keken. Terwijl de sneeuw het dorp bedekte en de straatverlichting fonkelde op de vers gevallen sneeuw werden zij geraakt door de charme van deze aanblik en de hele avond ging het gesprek alleen nog over herinneringen aan Kerstmis. Ed kon de traditionele kartonnen putz huisjes van zijn Europese handelsreizen en bedacht samen met zijn getalenteerde ontwerpteam dat dit niet verloren mocht gaan en zo werd het idee voor een verlichte Kerstdorp met gebouwen en accessoires geboren. Ze ontwierpen samen een reeks van zes handgeschilderde huisje1976s, uitgevoerd in Keramiek en introduceerde in 1977 het Department 56  “Original Snow Village”.

Subcategories

 • The Original Snow Village

  SV_mid

  prodlogo_SVThe Original Snow Village, is typisch Amerikaans te noemen, vandaar de term ‘original’. Het heeft als inspiratiebron de typische kleine Amerikaanse stadjes/steden, die je nog steeds in heel Amerika tegenkomt. Ze hebben als kenmerk een rechte hoofdstraat (mainstreet) die dwars door het stadje heen loopt en worden dan ook de Mainstreet City’s genoemd. Deze mainstreet city’s zijn ontstaan ten tijde van de kolonisatie toen er dus grote groepen mensen, voornamelijk komende uit Engeland, Frankrijk, Ierland, Nederland en Spanje, aan het rondtrekken zijn gegaan, in het nieuw ontdekte land, opzoek naar een stukje grond om zich te settelen. Vandaar dat deze mainstreet city’s in eerste instantie alleen maar bestonden uit ‘een’ straat, met aan weerskanten winkeltjes, de kroeg, de dokter, de tandarts etc. Rond deze mainstreets hebben zich uiteindelijk de zo typisch Amerikaanse gemeentes gevormd. Denk hierbij b.v. aan Peyton Place, of een serie zoals The Desperate housewifes en de plaatsjes waar deze zich afspelen, het zijn nog steeds zeer hechte gemeenschappen met hun eigen tradities, waarden en normen en liggen dus aan de basis van het ontstaan van Amerika zelf.

  Snow Village ( ook de Halloween serie ) is van glanzend Keramiek in tegenstelling tot alle andere dorps lijnen. De schaal is ook iets groter dan de rest. Een uitstekende serie om apart te sparen.

 • The Snow village...

  SVH_mid

  Vier Halloween mee met deze griezelige Snow Village Halloween Collectie. Deze huizen en figuren toveren in mum van tijd uw dorp om tot een enerverende griezelbuurt. De collectie bevat spoken, heksen, enge kermisattracties en Halloween huizen, die volledig met pompoenen versierd zijn. Genoeg om in mum van tijd uw dorp om te toveren tot een echt Halloween dorp.

 • New England Village Serie

  NV_mid

  prodlogo_NVDe New England Village Serie heeft als inspiratiebron New England, maar heeft niets te maken met het huidige Engeland, iets wat veel mensen denken. New England (Nederlands: Nieuw-Engeland) is een benaming voor de staten in het noordoosten van de Verenigde Staten

 • The Dickens Village Serie

  DV_mid

  prodlogo_DVDe architectuur, kleding en vooral de geschiedenis van het Victoriaanse Engeland, is de grote inspiratiebron geweest voor de Dickens’ Village Serie. Dat men gekozen heeft voor de naam Dickens is natuurlijk niet zo vreemd. Charles John Huffham Dickens (7 februari 1812 – 9 juni 1870) is n.l. een van de belangrijkste Britse schrijvers van het Victoriaanse tijdperk en geniet tot op de dag van vandaag een grote ‘naams’ bekendheid door de vele onvergetelijke boeken die hij heeft geschreven. Victoriaans is een aanduiding voor een tijdperk, namelijk de regeringsperiode van de Engelse koningin Victoria (1837 tot 1901) en voor een groot aantal voorwerpen, stijlen, modes, zeden en opvattingen die in die tijd vooral in Groot-Brittanië gangbaar waren.

 • Dickens A Cristmas Carol

  DVC_mid

  prodlogo_DVCDickens’A Christmas Carol is een serie van Dept.56 die als inspiratiebron een van de, meest bekende, boeken van Dickens heeft met de gelijknamige titel “A Christmas Carol”. Het is het Kerstverhaal van de slechte Scrooge die door het bezoek van o.a. Marley, zijn oude compagnon en een aantal geesten tot inkeer komt. In deze serie vind je alle figuren en huizen terug uit het boek van Charles Dickens, zoals o.a. Tiny Tim, Bob Cratchit, Belle’s house enz. Kortom,  een prachtig verhaal wat enorm tot de verbeelding spreekt en heel goed is uitgebeeld in de Dickens’ A Christmas Carol serie. Enkele huizen zijn in een later jaartal opnieuw uitgebracht maar in een hele andere uitvoering. Het is aan u om te kijken welke meer in het dorp past. Misschien wel alle twee om het dorp te laten groeien…

 • Alpine Village

  d56alpine

  prodlogo_ALDit charmante Europese Dorp, gelegen op een Alpen berghelling, omgeven door een ijskoude beekjes en kristalheldere meren, is de thuisbasis van vele welvarende winkels. Met een beetje fantasie, kan je bijna de alpenhorn horen echoën door de bergen.

 • Cristmas In The City

  XC_mid-1

  prodlogo_XCIn 1987 geïntroduceerd, “Kerstmis In De Stad” is een miniatuur weergave van Kersttijd in Amerikaanse steden. Gemaakt van porselein en met de hand geschilderde perfectie. In deze fraai gedetailleerde “city” is het altijd gezellig. Ter ere van levendige steden en hun gevarieerde architectuur, biedt de serie tientallen plaatsen om te wonen, winkelen, werken, dineren en genieten van de kunsten. Transport past bij de uiteenlopende behoeften van alle bewoners, van het rijden op een koets tot het vervoeren in een taxi… Tot het reizen met de metro aan toe. Trottoirs vullen met het winkelend publiek en carolers terwijl toeristen het park bezetten. De lichten van de stad verblinden de horizon en gebouwen geven een spectaculaire skyline van de stad. Het totale effect is een perfecte mix van vrolijken kerst en een adembenemend zicht op de stad.

 • Winters Frost

  WF_mid

  prodlogo_WFEen sprankelende deken van pure witte sneeuw heeft elke boom, elk gebouw en elke lantaarnpaal gevangen. Een magisch moment is gemaakt door de natuur én nagemaakt door Department 56. Winters frost schakelt de fantasie om in werkelijkheid door het creëren van een echte winter wonderland voor de feestdagen gevangen door de magie van de echte ijskoude winters. Een (nog) kleine serie met een echt cool uiterlijk…

 • North Pole Series

  NP_mid

  prodlogo_NPIn 1990 werd de North Pole Series™  de thuisbasis van de favoriete vrolijke oude elf, Mevrouw Claus en haar drukke kleine helpers. Bestrooid met glinsterende sneeuw zijn de helder verlichte porselein gebouwen en accessoires hét beeld van de prachtige legende van de Kerstman, met een knipoog natuurlijk. De noordpool Serie is duidelijk geïnspireerd door deze blijvende legende. Op de noordpool, de Kerstman en zijn elfjes, zijn druk bezig met hun werk en zingen liedjes tijdens het bereiden van alle soorten speelgoed voor de kinderen van overal op de wereld.

 • Williamsburg

  williamsburg-department-56

  prodlogo_WMBWilliamsburg was rond het jaar 1700 de hoofdstad van de staat Virginia in Amerika. De stad is vernoemd naar de Britse koning William III. Bijna twee eeuwen lang is het onderdeel geweest van het Britse rijk als een kolonie. Rond 1700 was het een bruisend centrum voor politieke vernieuwingen, en culturele veranderingen. Vanuit hier is het begin bepaalt van de Amerikaanse revolutie en met de huisjes van de Williamsburg collectie haalt u dus een echt stukje geschiedenis in huis.

 • Downtown Abby

  dnt_mid

  Department 56’s interpretatie van ‘Downton Abbey®. Department 56 ambachtslieden hebben minutieus geprobeerd de architectonische ontwerpen van  het kasteel te vangen in hun ontwerp. Elk stuk is met de hand gegoten en met de hand geschilderd.

 • Disney Village

  div_mid

  Ver in het noorden, verder dan de Noordpool is er een plek vol van vreugde. Een plek waar Kerstmis altijd gevierd wordt en de voorbereidingen nooit eindigen. Mickey’s Christmas Village brengt pure magie in uw huis met leuke details en sprankelende verlichting. Deze vrolijke serie niet verwarren met Disney Park Village© welke al lang met pensioen is. dat was een serie gebaseerd op de gebouwen uit het park. Deze huisjes zijn gebaseerd op fantasie.

 • Accents

  accents_03

  De iets kleinere huisjes van Department 56 noemen we Accents. Gemaakt voor het groeiende aantal van verzamelaars die gebruik maken van de verlichte gebouwen als deel van hun huis inrichting jaar rond. deze lijn biedt eindeloze mogelijkheden voor decoratieve displays. Niet alleen zijn deze gebouwen zijn voorzien van de Department 56 exclusieve batterij DAL Verlichting, maar ze zijn ook naar beneden geschaald in formaat. waardoor meer ruimte voor creatieve expressie. Verzamelaars en decorateurs worden uit gedaagd om fantasievol inspiratie te vinden binnen vier verschillende thema’s.

 • Margaritaville

  Department 56 kwam de zomer van 2017 met een heel nieuw thema: Margaritaville. Margaritaville is een zomers thema, met sferen die je op tropische eilanden aan zou kunnen treffen. “Waar is Margaritaville? Het is in de tropen en je hoeft niet te reizen om er te komen. Er is een strand en een sfeervolle strandbar gevestigd aan de rand van de prachtige turqoise zee, waar je altijd een heerlijke plek aan de bar kan vinden. Waar kan je Margaritaville vinden? Het is een beleving in je gedachten. Heel apart.. ver van het Kerstdorp idee maar zeker niet minder leuk.

No products available yet

Stay tuned! More products will be shown here as they are added.