Car system

Faller Car System Analoog of Digitaal

Het Faller Car System is de manier om je modelbaan nog realistischer te maken. Dankzij dit systeem rijden de voertuigen automatisch over uw baan. Het standaard Car System is gebaseerd op een simpel systeem van ijzerdraad ("de rails") en een magneet. De ijzerdraad word gefreesd in de weg en alle voertuigen zijn voorzien van een magneet die de ijzerdraad volgen.

Naast het standaard systeem van ijzerdraad en een magneet zijn er inmiddels al vele uitbreidingen beschikbaar zoals een bushalte, flitspaal en natuurlijk wissels. U kunt met dit systeem dus alle kanten op.

Car System Digital 3.0

Sinds 2014 is het mogelijk om het nog echter te laten lijken, geïnspireerd op het systeem wat bij Miniatur Wunderland gebruikt word in Hamburg, is het nu mogelijk om uw voertuigen vol automatisch te laten rijden. Dankzij het systeem Car System Digital 3.0 worden met behulp van 3 satellieten de locatie van de voertuigen bepaald. Met software is het dan mogelijk om deze volautomatisch te laten stoppen, vertrekken, zwaailichten aan te zetten en hun eigen route te bepalen.

Subcategories

 • Car System Digital...

  De Car System digitaal voertuigen
  In alle digitale voertuigen zit een kleine zender en ontvanger die continue communiceert met de satellieten. Op deze manier bepaalt de software de positie van het voertuig op de baan. Daarnaast communiceert het voertuig ook steeds met de Car System Master. Via de Master krijgt het voertuig opdrachten zoals het aanpassen van de snelheid, het laten werken van de richtingaanwijzer of remlichten. Maar ook het aanzetten van de zwaailichten en sirenes gaat via de Master.

 • Car System Digital...

  Starten met het Car System digitaal
  Bij complexe Car System banen is het bijna onmogelijk om alles analoog aan te sturen. Over optrekken en afremmen en remlichten hoeven we het eigenlijk al niet eens te hebben. Voor Faller was het dus tijd voor een volledig digitaal systeem. Een systeem die alle digitale mogelijkheden met elkaar combineert in een gebruiksvriendelijk systeem. Dit systeem kennen we nu als het Faller Car System Digitaal.

 • Faller H0 Car System...

  Kun je door alle ideen wat er met het Faller Car System kan niet wachten? Hieronder vind je diverse start sets volledig voorzien van rijdraad, oplader en een voertuig om direct te starten met het nog realistischer maken van je modelbaan. Het car System is volledig voorzien van wissels, stopplaatsen en een bushalte welke je via de andere pagina's ook kunt aanschaffen. Naast het Faller Car System startpakket is het ook verstandig om een frees en wegdekverf te kopen zodat je direct kunt beginnen. De frees en wegdekverf vind je in het dropdown menu "techniek".

 • Faller H0 Car System...

  Ben je toe aan een extra voertuig zoals een Bus of Sprinter om je Car System mee uit te breiden, hieronder vind je ze. Jaarlijks breidt Faller het aantal voertuigen steeds meer uit. Je kunt nu al kiezen uit ongeveer 25 Car System voertuigen die je stad of dorp nog realistischer maken. De prijzen voor de voertuigen variëren van € 90 tot € 250 en zijn direct via onze webshop te bestellen. Mocht je je wegennet nog meer willen uitbreiden met diverse wissels en stopplaatsen kijk dan bij Car System onder "techniek".

 • Faller H0 Laser streets
 • Faller N Car System...
 • Faller N Car System...
 • Faller N Laser Streets
 • Faller H0 Wegdek en...
 • Faller N Wegdek en...
 • Faller Car System...
 • Car System reserve...

No products available yet

Stay tuned! More products will be shown here as they are added.