Latest posts

  • paastakken voor Thuis
    paastakken voor Thuis
    25 views 0 comments 0 Liked

    Om je huis om te toveren in een gezellige paassfeer, heeft mijn collega Samantha van Party Publix 3 varianten voor...

    Read more ...
  • Pasen 2023
    Pasen 2023
    24 views 0 comments 0 Liked

    32 tip om Thuis pasen te vieren met de kinderen in 2023 wij van Party Publix geven je wat tips.  

    Read more ...
  • Hoe kan je een cadeau persoonlijker maken?
    Hoe kan je een cadeau persoonlijker maken?
    91 views 0 comments 0 Liked

    Ben je op zoek naar een cadeau voor iemand? Dan vind je het mogelijk lastig om een keuze te maken. Je bent niet de...

    Read more ...
  • Carnaval 2023
    Carnaval 2023
    214 views 0 comments 0 Liked

    Carnaval 2023 komt eraan! Weet jij al wat je verkleedpak gaat worden deze keer? Lees hieronder meer over de Carnaval...

    Read more ...
  • Nanoblocks als hobby
    Nanoblocks als hobby
    91 views 0 comments 0 Liked

    Bouwen maakt gelukkiger. Daarom kiezen steeds meer mensen voor onze geweldige bouwpakketten!

    Read more ...

De lekkerste olliebollen bak je thuis.

96 Views 0 Liked

Na jaren heb ik eindelijk het familie recept gekregen, om olliebollen te maken die van mijn OPA, ze zijn lekker niet vettig en luchtig. heb ik het geprobeerd te maken. Ik zal zeggen vanaf dit jaar zal ik ze ieder jaar maken. ook lekker fris.

  • 1 heb je liever gewonen Olliebollen en geen krenten dan kan je deze achter wegen laten. 
  • 2 Verwarm een oven voor op de laagste stand, zodat je dadelijk een kernwarmte heb van 30 graden. je hoef de oven niet te gebruiken als je het een dag van te voren maakt.
  • 3 Snij een appel en maak deze in blokjes.
  • 4 beschenkel de appel blokjes met een beetje citroen sap zo dat deze niet gaat verkleuren.
  • 5 Giet het water af van de krenten of rozijnen en droog deze met een droge theedoek.
  • 6 Doe de melk in een pannetje en verwarm het tot hij lauw is.
  • 7 doe de melk langzaam in de keukenmachine.
  • 8 Doe de suiker en gist er bij en klop het tot er geen klontjes meer zijn.
  • 9 klop het ei er door heen.
  • 10 voeg de bloem toe en zet de machine langzaam aan.
  • 11 wanneer het beslag glad is schenk je de overige melk er bij. 
  • 12 laat de machine op de zachtste stand draaien tot het beslag helemaal glad is.
  • 13 roer rustig de rozijnen, krenten of appel er door.
  • 14 doe de beslag in een emmer, er een vochtige theedoek er om heen zet hem bij de kochel neer en laat hem rijzen het moet twee keer zo veel worden. of zet hem 45 min in de oven
  • 15 al het gerezen is roer je voorzichtig nog een paar keer om. 
  • 16 laat hem dan nog even voor 15 minutten staan bij de kachel. 
  • 17 verwarm de zonnebloem ollie in een grote pan tot 75 graden.
  • 18 maak met een ijslepel bolletjes 4 a 5 in de pan, en laat deze rustig er in glijden.
  • 19 bak de oliebollen in 6 min gaar en goudbruin.
  • 20 Herhaal nummer 18 en 19 tot je beslag op is.

Zo maak je de lekkerste olliebollen, geniet met mate 

Posted in: Oud en nieuw

Leave a comment

Log in to post comments